fbpx

Duurzaam Ondernemen!

Verder denken dan alleen maar winst maken

If you change nothing, nothing will change!

Hoe ga jij duurzaam ondernemen?

Binnen je bedrijf kan je beginnen met minder printen en kiezen voor duurzaam materiaal. Maar je kan ook je hele bedrijfscultuur duurzaam inrichten.
Het begint bij het besluit om te starten en dan keuzes te gaan maken over het werkproces.  Bekijk bij elke functie hoe er aanpassingen kunnen worden gedaan en waar de prioriteiten liggen.
Om het proces succesvol te laten verlopen is het goed om een langere termijnperspectief te hebben. Ga het proces stap voor stap aan en bedenk je dat de verandering niet in een paar weken gerealiseerd is.

Laten we samen kijken welke stappen
jij kunt gaan zetten!

Welke stappen heb jij al genomen?

Energieverbruik

Een werkplek met LED-lampen en een aangename werktemperatuur. Met wat eenvoudige aanpassingen op je werkplek kan je al veel stappen zetten op gebied van duurzaamheid.

Vervoer

Rij je al in een elektrisch (deel)voortuig voor je afspraken buiten de deur en hoe worden je bestellingen bezorgd? Als je de mogelijkheid biedt om vanuit huis te  draagt je zeker bij aan duurzaam ondernemen.

Afval

Hoe voorkom je afval binenn je bedrijf en hoe ga je om met het afval wat er toch nog in 1 van de afvalbakken terecht komt.

Maatschappelijk betrokken

Door het steunen van bepaalde doelgroepen kan je als ondernemer een positieve impact creëren.

Welke stappen heb ik al gezet?

Als online business partner werk ik veel vanuit huis en dit zorgt ervoor dat ik veel minder kilometers met de auto rijd. Het jaar 2020 heeft er voor mij voor gezorgd dat deze manier van werken nu ook geaccepteerd is al de nieuwe manier van werken. Ik werk al zeker 8 jaar vanuit huis en daar werd toch altijd een beetje vreemd tegen aan gekeken.
Als ik naar een afspraak op locatie ga dan ga ik zoveel mogelijk op de fiets maar veel afspraken gaan telefonisch of via ZOOM/Teams.

Ik werk vrijwel papierloos. In diverse online tools zet ik mijn aantekeningen, to do lijstjes en planningen.  Een herschrijfbaar notitieblok staat nog op mijn verlanglijstje.
Naast mijn werk zet ik mij als vrijwilliger in voor de Groene Meent in Wassenaar. Met acht inwoners richten we op lokale initiatieven die de Global Goals ondersteunen, om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

Neem contact met mij op

Share This