fbpx

Waarom gebruik ik het WordPress Thema Divi

Het WordPress thema Divi is de afgelopen jaren razend populair geworden onder websitebouwers, bloggers en bedrijven die een professionele en aantrekkelijke online aanwezigheid willen creëren. Met zijn krachtige functies en gebruiksvriendelijke interface heeft Divi de manier waarop we WordPress-websites bouwen en beheren veranderd. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op wat Divi is, waarom het zo populair is en hoe je het kunt gebruiken voor jouw website.

Wat is Divi? Divi is een premium WordPress-thema en een visuele paginabouwer ontwikkeld door Elegant Themes. Het onderscheidt zich door zijn flexibiliteit en eenvoudige gebruik. Met Divi kun je websites bouwen met behulp van de frontend visuele paginabouwer, wat betekent dat je wijzigingen in realtime kunt zien terwijl je ze maakt, zonder enige technische kennis van codering.

Waarom is Divi populair?

  1. Visuele Paginabouwer: Divi’s visuele paginabouwer maakt het eenvoudig om aantrekkelijke webpagina’s te maken zonder te hoeven schakelen tussen de frontend en backend van je website.
  2. Talrijke modules: Divi wordt geleverd met een uitgebreide reeks modules waarmee je verschillende elementen kunt toevoegen aan je pagina’s, zoals tekst, afbeeldingen, video’s, formulieren en nog veel meer.
  3. Responsief ontwerp: Divi zorgt automatisch voor een responsief ontwerp, wat betekent dat je website er op alle apparaten goed uitziet, van desktops tot mobiele telefoons.
  4. Voorgedefinieerde lay-outs: Divi biedt een bibliotheek met voorgedefinieerde lay-outs en sjablonen om je te helpen snel aan de slag te gaan met het ontwerpen van je website.
  5. Actieve gemeenschap: Divi heeft een grote en actieve gebruikersgemeenschap, wat betekent dat je toegang hebt tot tal van tutorials, tips en ondersteuning.

Hoe gebruik je Divi voor jouw website?

  1. Installatie: Het thema wordt geinstalleerd op je WordPress-website.
  2. Pagina’s maken: Divi’s visuele paginabouwer wordt gebruikt om pagina’s te maken en aan te passen. Sleep en plaats modules om de gewenste inhoud toe te voegen, je kunt hierbij het ontwerp volledig zelf inrichten.
  3. Stijl aanpassen: De stijl van je website wordt aangepast met behulp van de Divi Customizer. Je kunt kleuren, lettertypen en andere ontwerpelementen gemakkelijk wijzigen.
  4. Optimaliseer voor SEO: Gebruik SEO-vriendelijke praktijken om je Divi-website te optimaliseren voor zoekmachines. Installeer een SEO-plugin zoals Yoast SEO voor extra controle.

Conclusie: Het Divi WordPress thema is een krachtige tool waarmee je prachtige websites kunt maken zonder enige programmeerkennis. Met zijn visuele paginabouwer en talloze functies is Divi een favoriet geworden onder WordPress-gebruikers wereldwijd. Of je nu een blog, portfolio, zakelijke website of online winkel wilt maken, Divi kan aan je behoeften voldoen.

Als je op zoek bent naar een thema dat zowel flexibel als gebruiksvriendelijk is, overweeg dan zeker Divi voor jouw volgende WordPress-project. Het zal je helpen om een verbluffende online aanwezigheid te creëren die je bezoekers zeker zal imponeren.

Share This